Recipe: Yummy Kuih Penjaram Pandan(Sukatan cawan)

Kuih Penjaram Pandan (Sukatan cawan).

Kuih Penjaram Pandan (Sukatan cawan) You can cook Kuih Penjaram Pandan (Sukatan cawan) using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Kuih Penjaram Pandan (Sukatan cawan)

  1. You need 2 cawan of tepung gandum.
  2. Prepare 2 cawan of tepung beras.
  3. It's 2 cawan of gula pasir (boleh dikurangkan 1 1/3 cawan kalau xnak manis).
  4. It's 1 1/2 cawan of air.
  5. It's 1 cawan of santan.
  6. You need 1 sudu teh of garam halus.
  7. It's 3-4 helai of Daun pandan.
  8. It's of Pewarna hijau (jika nak warna lagi hijau lagi terang, tak pakai pun xapa).

Kuih Penjaram Pandan (Sukatan cawan) step by step

  1. Satukan tepung gandum, tepung beras, gula, garam dan sebatikan..
  2. Blander daun pandan dgn 1 1/2 air, tapiskan dan masukkan ke tepung tadi. Dan saya putar gunakan mixer. Putar sampai gula da hancur..
  3. Selepas tu, masukkan 1 cawan santan.. dan putar speed paling laju dan putar sampai nampak ada bubble2 atau kembang. Lepastu tapis dengan penapis teh..
  4. Selepas itu bolehlah diperap semalaman. Dan besokya baru saya goreng. Api kecik. Bila tepi2 da perang baru tebalikkan. Siap..

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Yummy Kuih Penjaram Pandan(Sukatan cawan)"

Posting Komentar